پاسخگوی پرسشهای شما هستیم...
03142621211
021
921346
پاسخگوی پرسشهای شما هستیم...
اعتبارات اسنادی LC

گرد آورنده دکتر ملیحه ایرجی
مقدمه در محیط پیچیده امروزی، که به طور مداوم دستخوش تغییرات می باشد، نیاز است تا شرکتها نیز خود را با این عرصه تطبیق داده و بتوانند با شرایط محیط خود را سازگار نمایند تا از مزیت های رقابتی خاص خود برخوردار گردند. یکی از این مزیتها، تجارت و بازرگانی بین الملل می باشد که شرکت ها از طریق آن، در راستای ارتقاء سازمان خود گام برمی دارند. یکی از مظاهر بارز بازرگانی و تجارت بین الملل استفاده از اعتبارات اسنادی است که در این جلسه به آن پرداخته می شود. در ابتدا به تشریح برخی از موضوعات مرتبط با این مبحث پرداخته می شود. DHL: این مفهوم به معنای استفاده از خدمات پستی به منظور ارسال کاالی کم حجم و با ارزش پایین از طریق هواپیما می باشد. بدیهی است که این روش، نیاز به مراحل چندگانه اعتبارات اسنادی را ندارد.
DHL : این مفهوم به معنای استفاده از خدمات پستی به منظور ارسال کاالی کم حجم و با ارزش پایین از طریق هواپیما می باشد. بدیهی است که این روش، نیاز به مراحل چندگانه اعتبارات اسنادی را ندارد.
اینکو تِرمز (Incoterms)
این کلمه، یک کلمه مرکب است که از ترکیب سه کلمه انگلیسی «Terms Commercial International «به معنی اصطالحات بینالمللی بازرگانی تشکیل شدهاست و به صورت گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد. این اصطالحات برای تفکیک هزینهها و مسئولیتها بین فروشنده و خریدار استفاده میشود. اینکوترمز به مسائل مرتبط با حمل کاال از فروشنده به خریدار پاسخ میدهد. مسائلی شامل حمل کاالها، ترخیص کاال، واردات و صادرات کاالها و اینکه چه کسی مسئول پرداخت میباشد و اینکه ریسک جابجایی و انتقال کاال در مراحل مختلف حمل بر عهده چه کسی میباشد. اصطالحات مختلف اینکوترمز معموال با ذکر مکانهای جغرافیایی مورد استفاده قرار میگیرد نه عناوین مرتبط با جابجایی. اینکوترمز توسط اتاق بازرگانی بینالمللی International Commerce Of Chamber تهیه و تدوین شدهاست.
روش های بین المللی حمل کاال
EXW( مخفف : Work Ex )تحویل کاال در نقطه عزیمت در مبدأ ( محل کار)
FCA( مخفف Free Carrier ) تحویل کاال به حمل کننده در مبدأ ( تحویل کاال داخل کامیون، ریل و هواپیما) .
با توجه به اینکه محل تحویل، کشور خریدار می باشد، بارگیری با خریدار است و نقطه ریسک میباشد. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل و بیمه نیز با خریدار است(ولی نه الزاما).
FAS( مخفف اصطالح Ship Alongside Free )تحویل کاال در کنار کشتی در مبدأ. محل خاتمه ریسک فروشنده کنار کشتی در بندر است. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل و بیمه و بازرسی با خریدار است.
FOB( مخفف اصطالح Board On Free ) تحویل کاال در عرشه کشتی در مبدأ. فروشنده وقتی کاال را از روی نرده کشتی عبور داد ریسک خود را خاتمه دادهاست. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل از بندر تحویل و بیمه و بازرسی نیز با خریدار است.
CRF( مخفف اصطالح Cost and Freight ) ارزش و کرایه حمل تا مقصد. F&C سابق است ولی مخصوص حمل دریایی است .کاال وقتی از روی نرده کشتی عبور میکند (بارگیری میشود)، مسئولیت فروشنده خاتمه میابد .هزینه بیمه با خریدار است و هزینه حمل با فروشندهاست .عقد قرارداد بیمه با خریدار است و عقد قرارداد حمل با فروشنده می باشد.
CIF( مخفف اصطالح Insurance and Cost, Freight )ارزش، بیمه و کرایه حمل تا مقصد است و مخصوص حمل دریایی میباشد. کاال وقتی از روی نرده کشتی بارگیری میشود مسئولیت فروشنده خاتمه میابد. هزینه حمل و بیمه با فروشندهاست و عقد قرارداد حمل و بیمه با فروشنده است.
CPT ( مخفف اصطالح Carriage paid to) تحویل با پرداخت کرایه حمل تا مقصد است. در حمل مرکب استفاده می شود ولی بیشتر برای طرق زمینی یا هوایی استفاده میشود. ریسک و مسئولیت فروشنده زمانی که کاال را تحویل اولین حمل کننده میدهد خاتمه میابد. هزینه حمل با فروشنده تا نقطه معین طبق قرارداد است. هزینه بیمه و عقد قرارداد بازرسی با خریدار است.
CIP( مخفف اصطالح to Paid Insurance and Carriage ) تحویل با پرداخت کرایه حمل و بیمه تا مقصد است و روش حمل مرکب میباشد. ریسک و مسئولیت فروشنده زمانی که کاال را به نقطه توافق شده میرساند خاتمه میابد. هزینه بیمه و حمل با فروشندهاست. عقد قرارداد بیمه و حمل با فروشندهاست. عقد قرارداد بازرسی با خریدار است.

DAF( مخفف اصطالح Frontier At Delivered ) تحویل در مرز ( مرز تعیین شده)
DES ( مخفف اصطالح Ship Ex Delivered ) تحویل در عرشه کشتی ( در مقصد)
DEQ ( مخفف اصطالح Quay Ex Delivered ) تحویل در اسکله ( در مقصد )
DDU ( مخفف اصطالح Unpaid Duty Delivered ) تحویل در مقصد بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی
DDP ( مخفف اصطالح Paid Duty Delivered ) تحویل در مقصد با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی.
اعتبارات اسنادی
تمام خریدهای کاال یا دارایی های یک سازمان، الزاما از طریق خریدهای داخلی صورت نمی گیرد و در برخی از موارد نیاز است تا شرکت ها از طریق خرید از سایر کشورها، نیازهای خود را برآورده نمایند. در این راستا، به دلیل آشنا نبودن شرکت ها با تامین کنندگان خارجی و ریسک های موجود به دلیل خرید از نقطه ای دیگر از جهان که خریدار از آن هیچ اطالعاتی ندارد، نیاز به واسطه هایی معتبر در جهت کاهش ریسک اینگونه خریدها احساس می شود و لذا بدین ترتیب نقش اعتبارات اسنادی در این عرصه پر رنگ تر خواهد شد. اعتبارنامه یا اعتبار اسنادی ) Credit of Letter( یا LC تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده میشود و تعهد میشود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده به موقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید. بانک همچنین به نیابت از خریدار که نگهدارنده اعتبارات اسنادی است تا زمان دریافت تائیدیه که کاالهای خریداری شده حمل شدهاند، وجه را پرداخت نخواهد کرد.
عناصر تشکیل دهنده اعتبارات اسنادی
متقاضی: متقاضی شخصی است حقیقی یا حقوقی که بر مبنای قرارداد با فروشنده یا بر اساس پیش فاکتور صادره از سوی فروشنده پس از اخذ مجوزهای الزم جهت واردات بر اساس قوانین کشور وارد کننده، سرانجام با تکمیل فرم تقاضای گشایش اعتبار بانک معینی، از بانک درخواست می نماید که از طریق روش اعتبار اسنادی بهای کاال را به فروشنده داده و یا ترتیب پرداخت را معمول بدهد.
بانک گشایش کننده اعتبار: بانک گشایش کننده اعتبار بانکی است که بر اساس دستور یا مطابق درخواست متقاضی اعتبار و با توجه به مقررات و دستورالعملهای بانکی کشور اقدام به گشایش اعتبار می نماید و تعهد می نماید در صورتیکه ذینفع، کاال را بر حسب تقسیم وظایف تحویل داده، و شرایط و مقررات اعتبار را رعایت و اسناد را مطابق آنچه در اعتبار ذکر گردیده است در موعد مقرر به بانک تسلیم نماید، ترتیب پرداخت وجه کاال را به فروشنده بدهد.
بانک کارگزار: بانک ابالغ کننده بانکی است که معموال در کشور فروشنده قرار دارد و بانک گشایش کننده وی را به کارگزاری انتخاب می نماید)که یا یکی از شعبات بانک گشایش کننده اعتبار در کشور خارجی یا یکی از بانکهای کشور خارجی است(. مسئولیت بانک فوق ابالغ اصل اعتبار و اصالحات مربوط به فروشنده و همچنین بررسی اسناد ارئه شده می باشد و در صورتیکه از طرف بانک اصلی اجازه پرداخت داشته باشد، نسبت به پرداخت نیز اقدام و یا فقط اسناد را معامله می نماید.
ذینفع اعتبار: شخصی است حقیقی یا حقوقی که در واقع فروشنده کاال و طرف اصلی خریدار در عرصه قرارداد می باشد. وی موظف است ظرف مهلت مقرر در اعتبار و با توجه به شرایط بکار رفته در متن تمام تلکس کاال را تسلیم نماید. در عرصه اعتبارات اسنادی، بانک، طرف اصلی فروشنده جهت پرداخت می باشد.
بانک تنظیم کننده: در اعتبارات اسنادی تایید شده ممکن است بانک دیگری بعنوان تضمین کننده وجه کاال در صحنه حاضر گردد که به بانک تایید کننده اعتبار معروف است. ممکن است تضمین و تایید اعتبار توسط بانک گشایش کننده و یا بانک کارگزار انجام پذیرد و نیازی به صحنه آمدن بانک ثالث نباشد.
شرایط و مقررات اعتبار: مبنای اصلی شرایط و مقررات اعتبار، درخواست متقاضی اعتبار است که بر مبنای توافقات میان وی و فروشنده صورت می پذیرد. مهمترین این شرایط عبارتند از: مشخصات کاال، مبلغ و سررسید اعتبار جهت حمل و معامله اسناد.
اسناد مقرر: مهمترین اسناد اعتباری که بطور معمول و بعنوان اصلی ترین اسناد در اعتبار مطرح می گردد عبارتنداز:
1. بارنامه 2. سیاهه تجاری 3. گواهی مبدا ساخت 4. سیاهه حمل 5. گواهی بازرسی بین الملل
پرداخت: چنانچه شرایط و مقررات اعتبار توسط ذینفع مراعات گردد و اسناد معینه در موعد مقرر تسلیم بانک گردد، بانک موظف به پرداخت مبلغ اعتبار به فروشنده )در اعتبارات نقد( و یا موظف به تادیه پرداخت در سررسید مربوطه (در اعتبارات مدت دار) خواهد بود.
قرارداد: قرارداد عبارت است از توافق دو اراده بر موضوع واحد به نحو التزام. در هر قرارداد باید یک پیشنهاد و یک قبول منطبق با آن وجود داشته باشد
مزایای استفاده از اعتبارات اسنادی
1- فواید از نظر خریدار:
در اعتبارات اسنادی پردا خت وجه کاال به فروشنده تنها در قبال تسلیم اسناد امکان پذیر است و این اسناد به شیوه ای طرح ریزی شده است که خریدار تا حدی مطمئن می گردد که کاال مطابق خواست و شرایط خود تحویل متصدی حمل و نقل شده است. تا زمانیکه این اسناد به صورت کامل و منطبق با شرایط اعتبار تنظیم و تسلیم بانک نگردد، بانک از پرداخت وجه اعتبار به فروشنده خودداری می نماید. از طرف دیگر فرض و بنای این تاسیس حقوقی، بر ارائه تسهیالت بانکی و یا مشارکت بانکهاست و از این طریق خریدار می تواند با واریز پیش پرداخت اقدام به گشایش اعتبار نموده و پس از تسلیم اسناد توسط بانک به وی بقیه وجه کاال را بپردازد و در اعتبارات یوزانس)که در ادامه توضیح خواهیم داد(، مهلت کافی تا سررسید مربوطه جهت تسویه حساب را دارد و معموال با فروش کاال باقیمانده وجه را به بانک می پردازد.
2- فوایداز نظر فروشنده:
از آنجایی که اعتبارات اسنادی فی نفسه و یا در صورت غیر قابل برگشت بودن(غیر قابل فسخ شدن)، تعهد قطعی یک بانک در برابر فروشنده جهت پرداخت وجه اعتبار است و بانک مسئولیت پرداخت وجه کاال را به فروشنده در قبال ارائه اسناد دارد، فروشنده به اتکا این تعهد و طرفیت وی با بانک به روش اعتبار اسنادی اتکا خواهد داشت و مطمئن می گردد که با تسلیم اسناد معین شده در اعتبار، وجه به وی پرداخت می گردد، بویژه در اعتبارات اسنادی تایید شده که بانک دیگری هم این پرداخت را تضمین می نماید، بهترین روش برای فروشنده جهت تسویه خواهد بود
3- فواید از نظر بانکهای عامل:
اعتبارات اسنادی از جهات مختلفی به سود بانکهای عامل می باشد. بانکها در ازاء خدمات خود در اعتبارات اسنادی کارمزد دریافت نموده و همچنین در مواردی نیز در امر سرمایه گذاری و سود مشارکت می نمایند. در اعتبارات اسنادی فرض بر ارائه تسهیالت بانکی بوده و مطابق ظاهر، بانکها مالک کاال می باشند و در صورت عدم تسویه بانکی خریدار، بانکها می توانند مطالبات خود را از فروش کاال اخذ نمایند. از طرف دیگر، بانکها هیچگونه مسئولیتی را در مورد خطرات و خسارات وارده بر کاال و یا اسناد تقلبی بر عهده نمی گیرند و مسئولیت بانکها به بررسی اسناد از حیث ظاهری و مطابقت ظواهر با شرایط اعتبار محدود می گردد و حداقل مسئولیت در اعتبارات اسنادی برای بانکهای عامل فرض شده است
4- فواید از نظر دولتها:
نظارت دقیق بر خروج ارز از کشور و سیاست گذاری در امور تجارت خارجی و مصرف ارز با ضمانت اجرا و ابزار بانکهای عامل انجام می پذیرد. اجرای دستورالعملهای ارزی و بانکی با استفاده از تاسیس بانکی انجام می پذیرد و بدین طریق دولتهای ذینفع با روش اعتبار اسنادی و تمرکز این امر در بانکها بر نحوه اجرا و مصرف صحیح ارز نظارت کافی خواهند داشت.
خطرات استفاده از اعتبارات اسنادی
خطر کالهبرداری
- شخص ذینفع ممکن است با جعل اسناد مربوط به حمل بدون تحویل کاال به خریدار پول را دریافت کند
- حتی ممکن است متن خود اعتبار اسنادی دستکاری و جعل شود
ریسک محدودیتهای حکومتی
- اجرای اعتبارنامه ممکن است با ممانعت حکومتها )مثالً در شرایط تحریم( متوقف شود
بالیای طبیعی
- اجرای قرارداد ممکن است بر اثر فجایع طبیعی یا جنگ متوقف شود
ریسک برای درخواست دهنده اعتبارنامه
- عدم تحویل کاالها
- تحویل ناقص
- تحویل کاالی نا مرغوب
- تحویل زود یا دیر هنگام
- خرابی کاال در حین انتقال
- مشکالت مربوط به مبادالت ارزی
- مشکل در بانک صادرکننده یا دریافت کننده
- دزدیده شدن
ریسک برای بانک صادر کننده
- ورشکستگی درخواست دهنده السی
- خطر کالهبرداری و محدودیتهای حکومتی
ریسک برای شخص ذینفع( فروشنده )
ناتوانی در فراهم آوردن شرایط السی
- نا توانی یا تاخیر
ریسک تجارت بینالمللی
- خطر تغییر در نرخ ارز( تفاوتهای حاصل از مبالغ به دلیل تغییر در نرخ ارز و در نتیجه ایجاد سود یا زیان(
انواع اعتبارات اسنادی
1- اعتبارات اسنادی دیداری (نقد):
اعتباراتی است که پرداخت وجه کاال به فروشنده توسط بانک بالفاصله پس از تسلیم اسناد مورد قبول صورت می پذیرد. به عبارت دیگر بنای اعتبار بر پرداخت وجه کاال به محض ارائه اسناد بدون عیب به بانک خواهد بود
2- اعتبارات اسنادی مدت دار:
اعتباراتی است که پرداخت وجه کاال توسط بانک به فروشنده به مدت معینی پس از ارائه اسناد مورد قبول ( با بهره الزم ) در سررسید مربوطه عملی می گردد. این مدت معموال یکساله می باشد. از جمله این اعتبارات می توان به یوزانس و فاینانس اشاره نمود
3- اعتبارات اسنادی قابل برگشت:
اعتباراتی است که خریدار و یا بانک گشایش کننده می توانند آن را لغو یا اصالح نمایند و نیازی به موافقت فروشنده ندارد
4- اعتبارات اسنادی غیر قابل برگشت:
اعتباراتی است که اصالح، تغییر و یا لغو آن بدون موافقت فروشنده امکان پذیر نمی باشد
5- اعتبارات اسنادی تایید شده:
اعتباراتی است که تعهد معمولی بانک اصلی برای فروشنده کافی نبوده بلکه نیاز به تعهد اضافی (تضمین) همان بانک یا بانک مرکزی کشور خریدار و یا بانک ثالث دارد
6- اعتبارات اسنادی تایید نشده:
اعتباراتی است که تعهد معمولی بانک اصلی ( گشاینده اعتبار ) برای فروشنده کافی بوده و نیاز به تعهد اضافی ( تضمین ) بانک دیگر را ندارد
7- اعتبارات اسنادی قابل انتقال:
اعتباراتی است که ( به شرط تجویز ) ذینفع می تواند کل اعتبار یا مقداری از اعتبار را به ذینغع های دیگر منتقل و واگذار نماید
7 -1- اعتبارات اسنادی قابل انتقال قابل تقسیم: این اعتبار در مواردی استفاده می گردد که ذینفع مجاز به انتقال امتیاز استفاده از اعتبار به شخص یا اشخاص متعدد در محل اقامت خود و یا حتی خارج از محل یا کشور خود می گردد
7 -1- اعتبارات اسنادی قابل انتقال غیر قابل تقسیم: این اعتبار به این ترتیب خواهد بود که انتقال منحصرا محدود به یک شخص ثالث می گردد
8- اعتبارات اسنادی غیر قابل انتقال:
اعتباراتی است که به موجب آن ذینفع اعتبار نمی تواند از بانک درخواست نماید یا بانک نمی تواند آن را به صورت کلی یا جزئی در اختیار سایر ذینفع ها قرار دهد. الزم به ذکر است اعتبارات اسنادی معموال به صورت غیر قابل انتقال گشایش می یابند
9- اعتبارات اسنادی اتکایی (پشت به پشت):
اعتباراتی است که توسط ذینفع با اتکا بر اعتباری که توسط خریدار به نفع وی گشایش یافته است جهت صادر کننده دیگری (ذینفع دوم) که می تواند کاال را تهیه و ارسال نماید گشایش می نماید. الزم به ذکر است گشایش اعتبار اتکایی در ایران با مجوز بانک مرکزی امکان پذیر است
10- اعتبارات اسنادی گردان:
اعتباراتی است که بانک گشایش کننده پس از پرداخت وجه اسناد به فروشنده موضوع اعتبار را بر اساس دفعات زمانی تکرار می کند. تعداد دفعات استفاده از اعتبار و دریافت وجه باید در متن اعتبار قید شود. چنین اعتباری وقتی گشوده می شود که خریدار مایل به حمل به دفعات باشد که اسناد حمل متعددی نیز ارائه می گردد و می تواند به صورت تجمعی یا غیر تجمعی باشد
11- اعتبارات اسنادی ماده قرمز (یک، دو یا چند مرحله ای):
اعتباراتی است که با قید عبارت خاصی، بانک ابالغ کننده اعتبار را مجاز به اعطای پیش پرداخت و یا بطور کل تمام مبلغ اعتبار، بر حسب درخواست متقاضی و قبل از ارائه اسناد می نماید. وجه تسمیه این اعتبارات قید عبارت آن با جوهر قرمز برای جلب توجه به خصوصیات و ویژگی های این نوع اعتبار است
12- اعتبارات اسنادی داخلی:
اعتباراتی هستند که خریدار و فروشنده در کشور مقر بانک قرار دارند. بدین معنی که محل اقامت خریدار و فروشنده و بانک در کشور واحدی است. در کشور ما معامالت داخلی از طریق وجه نقد یا چک و یا برات انجام می پذیرد و اعتبارات اسنادی داخلی سابقه ندارد. –
13- اعتبارات اسنادی خارجی:
اعتباری است که متقاضی و ذینفع د ر دو کشور مختلف قرار دارند و بانک گشایش کننده اعتبار معموال در کشور خریدار است و از طریق بانک دیگری که معموال در کشور فروشنده قرار دارد، اعتبار به وی ابالغ و معامله اسناد و پرداخت وجه کاال نیز توسط همین بانک انجام می پذیرد
14- اعتبارات اسنادی وارداتی:
اعتباراتی است که بنا به دستور خریدار گشایش می گردد و خریدار وظیفه پرداخت وجه کاال را به عهده داشته و نقش وی بعنوان وارد کننده است
15- اعتبارات اسنادی صادراتی:
اعتباراتی است که به نفع یک شخص گشایش می گردد و نقش وی صادر کننده و دریافت کننده وجه است و وی باید با حمل کاال و تنظیم و تسلیم اسناد به بانک وظیفه خود را عملی سازد.
خرید خارجی از شروع تا خاتمه
1- درخواست خرید: که یا از طرف واحد مهندسی یک شرکت به واحد بازرگانی ابالغ می شود یا یک بازرگان مستقال به امر واردات اقدام می کند. برای ورود کلیه کاالها )بجز بعضی از کاال هایی که ذکر آن در کتاب مقررات صادرات و واردات هر سال چاپ می گردد، مثل کاالی همراه مسافر و کاالهای مورد مبادله در مناطق مرزنشین(، باید مجوز وزارت بازرگانی اخذ گردد. فرمهای ثبت سفارش در وزارت بازرگانی وقتی ممهور به مهر بیضی شکل می گردد بمعنی مجوز ورود تلقی می گردد:
-مدارک زیر جهت ثبت سفارش در وزارت بازرگانیاز طریق سایت ( tpo.ir ) الزامی است
–کارت عضویت: جهت عضویت در اداره ثبت سفارش نیاز به داشتن کارت بازرگانی و واریز مبلغی به حساب آن اداره می باشد
–فرم های پرشده ثبت سفارش با تایپ ماشینی 5 نسخه (3 نسخه در صورت خرید بدون انتقال ارز)
دو نسخه پرفورما:
که یک نسخه از آن باید اصل باشد٬ و موارد الزامی هر پرفورما رعایت شده باشد. مواردی که باید در یک پیش فاکتور) Performa Invoice ) لحاظ گردد به شرح زیر است
1- نام شرکت تولید کننده یا فروشنده و شماره تلفن
2- مهر و امضای شرکت فروشنده
3- نام کامل شرکت خریدار
4- کشور و آدرس شرکت فروشنده
5- تاریخ صدور پرفورما و اعتبار پیشنهاد
6- مدت زمان ساخت و حمل محموله
7- شرح کاالی مورد نظر و واحد شمارش
8- قیمت واحد و کل
9- نحوه پرداخت مبلغ و شماره حساب فروشنده
10- کد تعرفه گمرکی مذکور در مقررات صادرات و واردات (سیستم هماهنگ شده )
11- ترم تحویل کاال
12- محل بارگیری
13- شماره و نوع استاندارد بین المللی در صورت نیاز
14- موارد مربوط به بازرسی
15- مدت ضمانت محصول
16- درج شماره استاندارد
-حمل اسناد ( Shipping Documents )
اسناد حمل شامل مدارک زیر است
1- گواهی مبداء( Origin of Certificate ) سندی است که توسط اتاق بازرگانی کشور فروشنده صادر میشود و داللت بر این دارد که کاال در کشور طرف فروشنده ساخته شده و معموال از فروشنده درخواست میگردد. گواهی مبدا توسط سفارت یا کنسول کشور خریدار تائید گردد
2- گواهی بازرسی (Certificate Inspection )و این گواهی بیان می دارد که کاال از لحاظ کمی، کیفی و بسته بندی با شرایط موجود در پرفورما مطابقت دارد که به این گواهی، (Conformity Of Verification( VOCگواهی تطبیق گفته میشود.


3- لیست عدلبندی ( List Packing ) که لیستی است که تعداد بستهها، مقدار یا تعداد و واحد کاالی موجود در بستهبندیهای آماده برای بارگیری را مشخص میکند
4- بارنامه سندی است که توسط شرکت حمل صادر می شود٬ و اگر به نام هر کسی پشت نویسی شود صاحب کاال شناخته می شود
5- کرایه نامه ( Invoice Freight )عبارت از سندی است که نشان دهنده پرداخت کرایه حمل کاال توسط فروشنده میباشد؛ که یا پیشکرایه شده است Prepaid و یا پسکرایه Collect خواهد شد.
نکته : در ترمهای F&C یا CFR و DEQ،DES ،DDP ،DDU ،CIP ،CPT،DAF ،CIF همچنانکه بارنامه نیز قید گردیده، کرایه پیشکرایه Prepaid شده است

1- کاتالوگ مشخصات محصول: در صورت نیاز کارشناس مربوطه اداره ثبت سفارش باید کاتالوگ محصول به پیش فاکتور ضمیمه گردد
2- مجوز سازمان مربوطه در صورت نیاز: طبق کتاب مقررات صادرات و واردات کلیه اقالمی که نیاز به اخذ مجوز از وزارتخانه ای را دارند از عدد یک تا نه مشخص گردیده که هر عدد بیانگر وزارت خانه خاص می باشد. و عدم درج عدد و یا صفر بودن نشان دهنده مجاز بودن کاال می باشد.
3- منبع یابی: با توجه به نوع کاالیی که می خواهیم وارد کنیم، باید بدنبال فروشندگان و یا تولیدکنندگان آن محصول در خارج از کشور بگردیم که از روشهای مختلفی صورت می گیرد: -1 بررسی خریدهای قبلی و مشابه خودمان یا شرکت های همکار -2 از طریق جستجو در اینترنت -3 استعالم از اتاقهای بازرگانی
4- ارسال سفارش خرید/ استعالم: معموال به صورت کتبی از فروشنده استعالم می گردد که ممکن است استعالم مستقیم باشد و یا مناقصه برگزار شود. در حالت استعالم، نوع – تعداد – نحوه حمل و سایر موارد بازرگانی مورد درخواست از فروشنده حتما ذکر می گردد
5- دریافت پیش فاکتور: پس از دریافت پیش فاکتور از فروشنده، موارد بازرگانی شامل قیمت و موارد فنی بررسی و تائید میگردد )در صورت نیاز به اخذ تائیدیه از کارشناس فنی )
6- تائید فنی: در صورت نیاز به تائید فنی مشخصات محصول باید از طرف کارشناس مربوطه تائید شود
7- تامین وجه: درصورتی که خرید دیداری ( نقدی ) است کل مبلغ مذکور جهت واریز به حساب فروشنده توسط واحد مالی تامین میشود و در صورتی که خرید از طریق اعتبار اسنادی است، مبلغ به اندازه مبلغ پیش پرداخت تامین میگردد. (معموال 11 درصد میباشد) و مابقی مبلغ باید تا قبل از تاریخ معامله اسناد به بانک پرداخت گردد
8- عملیات ثبت سفارش بازرگانی: کاال باید جهت ورود به کشور مجوز ورود داشته باشد که این مجوز با ممهور شدن فرم های پر شده ثبت سفارش و دریافت کد 8 رقمی صورت میپذیرد.
9- عقد قرارداد بیمه نامه حمل: با توجه به اینکه در کلیه ترم های خرید اینکوترمز عقد قرارداد بیمه حمل و هزینه آن با خریدار است و همچنین بیمه نامه یکی از الزامات درخواستی برای گشایش اعتبار اسنادی است. لذا خریدار باید از یکی از شرکت های بیمه ایرانی بیمه نامه حمل کاالی خود را دریافت کند
10- عملیات بانکی: با توجه به نوع پرداخت خریدار با مراجعه به بانک درخواست کتبی پرداخت مستقیم به فروشنده و یا درخواست گشایش اعتبار می نماید. بانک نیز شماره ای برای اعتبارات مورد نظر به شرکت خواهد داد که دو رقم سمت چپ آن نشاندهنده سال گشایش اعتبار خواهد بود
11- عقد قرارداد حمل و بازرسی: با توجه به ترم تحویل کاال و نیاز به بازرسی٬ خریدار همزمان با عملیات بانکی از شرکت های حمل و بازرسی استعالم قیمت کرده و پیرو آن اقدام به عقد قرارداد می نماید
12- سفارش ساخت/ارسال: بعد از دریافت سوئیفت از بانک مبنی بر ارسال وجه به فروشنده٬ خریدار سوئیفت مربوطه را همراه با درخواست ساخت یا ارسال ( کتبی ) به فروشنده ارسال می کند
13- ساخت و ارسال: فروشنده می تواند تا دریافت ابالغیه از بانک منتظر بماند ولی معموال روی حسن نیت شروع به ساخت یا ارسال می نماید. و کاال را در محل مذکور تحویل به شرکت حمل می دهد
14- تحویل اسناد حمل: فروشنده بعد از دریافت بارنامه صادر شده توسط شرکت حمل همراه با سایر اسناد حمل به بانک خود مراجعه و مبلغ درخواستی در اعتبار را درخواست می نماید. و بانک در صورت عدم مغایرت اسناد با متن اعتبار اسنادی موظف به پرداخت می باشد
15- نظارت برحمل: فروشنده بعد از دریافت بارنامه کپی بارنامه را به خریدار ارسال میکند تا خریدار ضمن اطالع بر نحوه حمل و زمان آن نظارت می کند
16- تحویل کاال به گمرک: حمل کننده کاال را به گمرک تحویل می دهد و از گمرک قبض انبار دریافت می کند قبض انبار در دست حمل کننده باقی می ماند تا خریدار هزینه حمل را به شرکت حمل بپردازد. همچنین گمرک اعالمیه ای مبنی بر ورود کاال به آدرس خریدار ارسال می کند
17- ترخیص از گمرک: عالوه بر قبض انبار گمرک خریدار جهت ترخیص کاال از گمرک نیاز به مدارک حمل دارد که برای گرفتن مدارک حمل به بانک مراجعه کرده و مدارک را در قبال تسویه کل مبلغ اعتبار و کارمزد مربوطه دریافت می کند.
کوتاژ کوتاژ
در هنگام ترخیص کاال به کار می آید , هر زمان که کاالیی در گمرک اظهار می شود , سامانه EPL بالفاصله اقدام به قفل کردن اظهار نامه و یا اصطالحا کوتاژ می کند و بطور آنی نیز یک شماره اختصاصی به اظهار نامه می دهد. به این شماره اختصاصی , سریال اظهار نامه یا شماره کوتاژ می گویند که برای هر اظهاری جداگانه و منحصر به فرد می باشد و کارمندان گمرک بار و محموله های وارداتی یا صادراتی را با نام کوتاژ می شناسند. هر زمانی که به گمرک مراجعه می کنید و به دنبال اعتراض و یا شرکت در کمیسیون های گمرکی می باشید شما نیازمند داشتن شماره کوتاژ هستید , کال هر کاری که می خواهید در گمرک کنید نیازمند داشتن شماره کوتاژ می باشد , شماره کوتاژ ضمنا در اظهار نامه قرار داده می شود و می توانید از آنجا نیز به سریال کوتاژ دسترسی یابید.
دموراژ
دموراژ به خواب بار در پشت گمرک می گویند. فرض کنید محموله ای را به ایران ارسال کرده اید) چه بصورت دریایی چه زمینی و یا هوایی( و سپس به پشت گمرک می رسد و توسط انبار های عمومی در انبار ها بصورت کانتینر یا در انبار های روباز یا روبسته قرار می گیرد. اصوال برای بار های دریایی 11 روز اول دموراژ تعلق نمی گیرد که البته این مدت، 11 روز تا 21 روز می باشد که با توجه به شرکت کشتیرانی time Free هر شرکتی متفاوت است
یوزانس
یوزانس نوعی از اعتبارات اسنادی است که در آن فروشنده ی کاال به خریدار مهلتی می دهد تا بتواند در این فاصله وجه اعتبار را بپردازد. بر پایه این گزارش، در مواردی که فروشنده حاضر به قبول معامله یوزانس نمی گردد، غالبا یک موسسه مالی یا بانکهای تجاری ثالثی وارد جریان داد و ستد شده و وجه اعتبار را به فروشنده می پردازند تا در سر رسید، بهره و اصل یوزانس را از خریدار اخذ نمایند. اعتبارات اسنادی یوزانس »نسیه« از جهت شرایط، کامال با اعتبارات اسنادی با پرداخت موخر یکسانند؛ با این تفاوت عمده که برخالف اعتبارات با پرداخت موخر، در یوزانس کشیدن برات از سوی ذینفع برعهده ی بانک تامین کننده ی مالی و یا بانک گشاینده ی اعتبار الزامی است. بنابراین اگر به خاطر هزینه تمبر و کارمزد قبولی، شرط صدور برات از معامله حذف گردد، بایستی از اعتبار اسنادی با پرداخت موخر استفاده کرد.معموال یوزانس به صورت اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت تایید شده، صادر می شود تا تضمینی برای فروشنده کاال وجود داشته باشد. آنچه سبب می شود فروشندگان به گشایش اعتبارات یوزانس رغبت یابند تعهد پرداخت وجهی است که بانک گشاینده اعتبار در سررسید اعتبار بر عهده می گیرد. این میان تایید یک بانک دیگر هم ممکن است به تایید بانک گشاینده افزوده شود. طبق آخرین دستور العمل بانک مرکزی در حال حاضر اعتبارات اسنادی یوزانس حداکثر ظرف مدت 180 روز تا یکسال قابل گشایشند
نکته: در حالت انجام یوزانس، شرکت مبلغی را به عنوان بهره و به صورت مبلغ ارزی به فروشنده اضافه تر پرداخت خواهد نمود که بر اساس استاندارد حسابداری شماره ،8 این هزینه به بهای تمام شده اعتبارات اسنادی افزوده می شود
فاینانس
در برخی مواقع، فروشنده مایل نیست وجه کاال را به صورت اعتبار اسنادی مدت دار دریافت نماید؛ از طرف دیگر خریدار نیز به دلیل فقدان نقدینگی قادر به پرداخت نقدی اعتبار اسنادی نمیباشد، در این حالت معموالً خریدار از یک بانک یا موسسه مالی درخواست میکند که وجه اعتبار اسنادی را به صورت نقدی به فروشنده پرداخت و اصل و سود مبلغ پرداخت شده را در یک دوره زمانی مشخص از خریدار دریافت نماید، این روش پرداخت را فاینانس مالی و به موسسات تامین کننده وجوه، فاینانسر مالی میگویند. مدت دوره استفاده از تسهیالت فاینانس معموالً بین 1 تا 3 سال و مدت دوره بازپرداخت بین 5 تا 15 سال در مورد طرحهای مختلف متغیر است
نکته : در حالت انجام فاینانس، شرکت مبلغی را به عنوان بهره به بانک اضافه تر پرداخت خواهد نمود که این هزینه به بهای تمام شده اعتبارات اسنادی افزوده نمی شود و تحت عنوان هزینه مالی، به هزینه های دوره افزوده می شود
تسهیالت ریفاینانس
بانکها با استفاده از منابع شعب خارج از کشور و منابع بانکهای خارجی اقدام به پرداخت تسهیالت ارزی کوتاهمدت در قالب خطوط اعتباری ریفاینانس مینمایند. با عنایت به اینکه نرخ سود این گونه تسهیالت نسبت به سود تسهیالت ریالی بسیار کم میباشد، کمک موثری برای واردکنندگان جهت کاهش هزینه های تمام شده کاال خواهد بود
تفاوت بین تسهیالت فاینانس و ریفاینانس
– حداکثر مدت جهت اعطای تسهیالت ریفاینانس تا یکسال و برای فاینانس بیش از یکسال میباشد
– باز پرداخت تسهیالت به بانکهای خارجی در ریفاینانس توسط بانکهای تجاری و در فاینانس توسط بانک مرکزی تضمین شده است
-از تسهیالت فاینانس برای خرید و احداث پروژههای سرمایهای و تجهیزات، ماشینآالت خطوط تولیدی و خدمات اعم از نصب و راه اندازی، آموزش و دانش فنی استفاده میگردد؛ در حالیکه تسهیالت ریفاینانس برای ورود کاالهای خاصی است که بانک تعیین میکند
-استفاده کنندگان از تسهیالت فاینانس شامل اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی، وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی میباشند؛ اما در تسهیالت ریفاینانس عالوه بر اشخاص حقیقی و حقوقی، شرکتها و سازمانهای وابسته به دولت، چنانچه از منابع بودجه عمومی کشور به طور کلی و یا برای ثبت سفارش خاصی استفاده نمی نمایند مشمول استفاده از این تسهیالت خواهند بود.
تسعیر ارز
اغلب نیاز است تا برای معامله با سازمان های دیگر در خارج از کشور از پول رایج آن کشور استفاده نماییم؛ مثال اگر بخواهیم از ژاپن خرید داشته باشیم، باید از ین استفاده نماییم و در صورتیکه بخواهیم از اروپا خریدی را صورت دهیم از یورو استفاده می نماییم؛ پس الزم است تا اطالعات مربوط به عملیات ارزی که واحد پولی غیر از واحد پول اصلی گفته می شود را دانست. تبدیل معامالت ارزی به واحد پولی ریالی را تسعیر می نامند. استاندارد حسابداری شماره 16 نحوه عمل تسعیر ارز را نشان می دهد.
مثال:
شرکت B کاالیی را از شرکت A به مبلغ 21 دالر به صورت تعهدی خریداری می نماید و در ادامه کاال را به شرکت C به مبلغ هر عدد 32 دالر به صورت تعهدی فروش میرساند. ثبت های ارزی شرکت B به صورت زیر خواهند بود
خرید/موجودی کالا 20$
ح پرداختنی/شرکت A $20
و همچنین خواهیم داشت:
ح دریافتنی/شرکت 32$
C فروش 32$
در این صورت، شرکت B، صرفنظر از مبلغ ریالی نرخ ارز، برای این کالا 12 دلار سود خواهد داشت.
اگر در زمان انجام این معامله، نرخ هر دالر برابر با 30,000 ریال باشد، بنابراین در صورتیکه شرکت بخواهد موارد فوق را به ریال ثبت نماید، خواهیم داشت
خرید/موجودی کالا 600.000
ح پرداختنی/شرکت 600.000
و همچنین خواهیم داشت:
ح دریافتنی/شرکت(c) 960.000 $
فروش 960.000$
در نتیجه این دو رویداد، شرکت سودی معادل به 360,000 ریال = 30,000 * 12 خواهد داشت. فرض کنید در انتهای سال، نرخ هر دالر به مبلغ 31,000 ریال افزایش یابد. در اینصورت به ازای هر دالر، 1,000 ریال افزایش نرخ خواهیم داشت. واضح است که این افزایش نرخ، بر روی حسابهای دریافتنی و پرداختنی شرکت اثرات متفاوتی خواهد داشت. به عبارتی دیگر در انتهای همان سال خواهیم داشت:
سود ( زیان ) تسعیر ارز 32,000
ح پرداختنی/شرکت(A) 32,000
و همچنین خواهیم داشت:
ح دریافتنی/شرکت (C) 20,000
سود)زیان( تسعیر ارز 20,000
و این رویدادها به آن دلیل است که افزایش نرخ دالر برای حسابهای دریافتنی به منزله دریافت مبلغ ریالی بیشتری
از شرکت C است(که باعث ایجاد سود تسعیر ارز خواهد شد) و به همین ترتیب، به منزله پرداخت مبلغ ریالی
بیشتری به شرکت A خواهد بود(که باعث ایجاد زیان تسعیر ارز خواهد بود).
نکته: در حساب سود)زیان( تسعیر ارز، اگرسود تسعیر داشته باشیم بستانکار می شود و در صورتی که زیان تسعیر
ارز داشته باشیم، بدهکار خواهد شد.
نحوه محاسبه سود و زیان تسعیر ارز – زمان تسویه حسابهای دریافتنی و پرداختنی
– در صورتی که نرخ تسعیر ارز در تاریخ پرداخت بدهی ارزی، کمتر از نرخ تسعیر آن در تاریخ معامله باشد،شرکت تجاری موفق به سود حاصل از تسعیر ارزی می شود و اگر نرخ تسعیر ارز در تاریخ پرداخت بدهی ارزی، بیشتر از نرخ تسعیر آن شود، شرکت زیان تسعیر ارزی خواهد داشت. برای حسابهای دریافتنی عکس حالتهای فوق اتفاق خواهد افتاد.
– اگر مانده محاسبات تسعیر باعث سود شود، حساب سود)زیان( تسعیر ارز، بستانکار و اگر مانده محاسبات باعث زیان شود، حساب سود)زیان( تسعیر ارز، بدهکار ثبت می شود.
حسابداری اعتبارات اسنادی
1- در زمان گشایش اعتبار، بانک مبلغی را به عنوان سپرده گشایش اعتبار از شرکت خریدار دریافت می نماید.در اینصورت قواعد مربوط به هر یک از حاالت اینکوترمز به صورت زیر بر سپرده گشایش اعتبار تاثیر خواهند گذاشت. بدیهی است که این سپرده به عنوان امانت نزد بانک گذاشته می شود و در زمان دریافت کاالی خریداری شده از خارج و انتهای مراحل خرید کاال، مجددا به شرکت بازگردانده می شود:
الف- اگر شرایط به صورت CIF باشد، شرکت فروشنده هزینه حمل و بیمه را پرداخت می نماید. بدین ترتیب شرکت
خریدار صرفا %11 پروفرما را به عنوان سپرده ثبت سفارش نزد بانک قرار خواهد داد.
ب- اگر شرایط به صورت FOB باشد، شرکت فروشنده هیچ هزینه ای بابت هزینه های حمل و بیمه نخواهد پرداخت و به این ترتیب به عهده خریدار خواهد بود. در اینصورت، بانک مبلغ %21 مبلغ پروفرما را به اصل پروفرما اضافه نموده و از مبلغ ایجاد شده نهایی، %11 را به عنوان سپرده از خریدار دریافت می نماید.
ج- در صورتی که شرایط به صورت F&C باشد، فروشنده صرفا هزینه حمل را پرداخت می نماید و لذا خریدار می بایست هزینه بیمه را خود انجام دهد. بنابراین بانک از شرکت خریدار میخواهد که کاالی خود را بیمه نموده و مبلغ بیمه را به صورت ارزی به پروفرما اضافه می نماید و سپس از مبلغ کل حاصل شده، %11 را به عنوان سپرده از خریدار دریافت می نماید.
در این حالت شرکت خریدار ثبت زیر را خواد زد:
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….سپرده گشایش اعتبار ***
بانک/جاری شرکاء ***
2- پرداخت مبلغ کل خرید به بانک گشایش دهنده اعتبار:
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….خرید دارایی یا کاال ***
ح پرداختنی/شرکت خارجی ***
3- انجام هرگونه هزینه به صورت هزینه انبارداری، گمرک، ترخیص، تمبر مالیاتی، فکس، ثبت سفارش و …. به حساب خود دارایی)اعتبارات اسنادی( و تحت عناوین مجزای حسابها انتقال داده می شوند.
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..ترخیص ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..گمرک ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..انبارداری ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..سایر هزینه ها ***
بانک/جاری شرکاء ***
نکته: در صورتی که از یوزانس استفاده شود، به جز موارد فوق، هزینه بهره ای که به فروشنده و به صورت ارزی پرداخت می شود نیز به بهای اعتبارات اسنادی اضافه می شود:
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….خرید دارایی یا کاال ***
ح پرداختنی/شرکت خارجی ***
و در صورتیکه از فاینانس استفاده نماییم، این هزینه به عنوان هزینه مالی، به هزینه های دوره افزوده می شود:
هزینه مالی/هزینه بهره ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….خرید دارایی یا کاال ***
وام پرداختنی ***
4- تسعیر ارز مربوط به حساب پرداختنی در صورتی که شرکت در انتهای سال بوده و نرخ ارز تغییر نماید:
در صورتی که نرخ ارز افزایش داشته باشد:
سود)زیان( تسعیر ارز ***
ح پرداختنی/شرکت خارجی ***
در صورتی که نرخ ارز کاهش داشته باشد:
ح پرداختنی/شرکت خارجی ***
سود)زیان( تسعیر ارز ***
نکته: ممکن است تاریخ تسویه در زمانی قبل یا بعد از انتهای سال باشد و لذا باید تسعیر ارز هم در زمان انتهای سال و هم در زمان واریز مبلغ به بانک هر کدام جداگانه انجام گردد.
5- دریافت کاال یا دارایی خریداری شده و ارائه برگ سبز گمرک آن به بانک و در نتیجه دریافت سپرده گشایش اعتبار)بانک این مبلغ را به حساب بانکی شرکت نزد همان بانک واریز می نماید(:
بانک ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….سپرده گشایش اعتبار ***
6- در زمان دریافت کاال یا دارایی خریداری شده، حساب اعتبارات اسنادی به طور کامل و با جزییات آن بسته می شود و به حساب دارایی مورد نظر)کاال یا دارایی( منتقل می شود:
دارایی/موجودی کاال ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..ترخیص ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..گمرک ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..انبارداری ***
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /……..سایر هزینه ها ***
مثال: شرکت گلسار از سیستم ادواری برای موجودی کاالی خود استفاده می نماید. این شرکت برخی از موجودی
های کاالی خود را از طریق خریدهای خارجی انجام می دهد. اطالعات زیر مربوط به یکی از خریدهای این شرکت از
شرکت خارجی فرانس به صورت نقدی است:
– دریافت پروفرمایی برای 311 عدد کاال به مبلغ هر واحد کاال 22 یورو و با شرط CIF در تاریخ 93/11/11
– ثبت درخواست خرید 311 عدد کاال در تاریخ 93/11/22
– پرداخت سپرده گشایش اعتبار اسنادی در تاریخ 93/11/8
– واریز 6,611 یورو به بانک در تاریخ 94/12/15
– ارسال کاال از طرف فروشنده و ارائه مدارک و دریافت مبلغ خود در تاریخ 94/2/5
– ترخیص کاال به هزینه های 12,111,111 ریال و 11,111,111 ریال بابت ترخیص و گمرک در تاریخ 94/2/14
– ارائه مدارک به بانک و دریافت سپرده گشایش اعتبار از بانک در تاریخ 94/3/3
نرخ های یورو در تاریخ های فوق به صورت زیر می باشند:
حل- در اینصورت ثبتهایی به صورت زیر انجام خواهد گرفت:
تاریخ 93/11/18
244.400.000=34.000×22×300
در نتیجه 24.440.000=10%×244.400.000
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….سپرده گشایش اعتبار 24.44.000
بانک/جاری شرکاء 24.440.000
تاریخ 93/12/15
237.600.000=36.000×22×300
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….خرید کاال 237.600.000
بانک 237.600.000
تاریخ 94/2/14
دو هزینه ترخیص و گمرک در این تاریخ محقق شده است:
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….ترخیص 12.000.000
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….گمرک 10.000.000
بانک 22.000.000
تاریخ 94/3/3
بانک 24.440.000
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….سپرده گشایش اعتبار 24.440.000
و در نتیجه:
موجودی کاال 259.600.000
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….خرید کاال 237.600.000
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….ترخیص 12.000.000
سفارشات/اعتبارات اسنادی شماره /…….گمرک 10.000.000

نوشته های مرتبط
به وردپرس خوش آمدید. این اولین نوشتهٔ شماست. این را ویرایش یا حذف کنید، سپس نوشتن را . . .
31 دقیقه
ادامه مطلب
محاسبه عیدی و سنوات و مانده مرخصی کارکنان به سادگی با فایل اکسل ما! اگر به دنبال ابز . . .
1 دقیقه
ادامه مطلب
به وردپرس خوش آمدید. این اولین نوشتهٔ شماست. این را ویرایش یا حذف کنید، سپس نوشتن را . . .
35 دقیقه
ادامه مطلب
به وردپرس خوش آمدید. این اولین نوشتهٔ شماست. این را ویرایش یا حذف کنید، سپس نوشتن را . . .
1دقیقه
ادامه مطلب
پاسخگوی پرسش های شما هستیم...
42621211
- 031
شرکت ورتا حساب اسپادانا
با بیش از ۲۰ سال تجربه در مشاوره مالی و مالیاتی، ارائهدهنده راهکارهای هوشمندانه و شخصیسازیشده برای کاهش بار مالیاتی و مدیریت مالی هستیم.
با تکیه بر تخصص کارشناسان خبره و سابقه موفق، همراه مطمئنی برای تحقق اهداف مالی کسبوکارها و افراد هستیم.

دفتر مرکزی
آدرس:
اصفهان ، نجف آباد ، خیابان امام شرقی ، کوی منتطری جنوبی ، جنب کلینیک دندانپزشکی مهرگان ، مجتمع اداری الزهرا طبقه اول واحد 103
تلفن:
- 0342621211
- 0342621212
- 0342621213
- 0342621214
- 09120314300
- 09100891211
- 09100901211
- 09100911211